Fit de zomer in

Zwaar weekend gehad? Begint je vakantie wel heel erg op te schieten? Moet er nog wat gebeuren voor je je comfortabel voelt aan het zwembad? Het is weer maandag dus een geweldig moment om je ECHT aan je goede voornemens te gaan houden! Bij deze nog wat tips!

Ga naar buiten

Nu het steeds lekkerder wordt is dit zeker geen straf, en naast dat buiten lopen gewoon gratis is zijn er nog wat leuke voordelen: onderzoek gepubliceerd in het Journal of Obesity leek bijvoorbeeld uit te wijzen dat hardlopers door aanmaak van een bepaald hormoon (peptide YY) na een tocht minder trek zouden hebben. Handig als je toch al minder wilde gaan eten! Lees hier over nog meer voordelen van buiten sporten! En een veelgestelde vraag die ik als personal trainer vaak krijg is of je beter kunt wandelen of hardlopen als je af wilt vallen. Lees daar alles over in dit stuk.

eet beterDieet niet

Er zijn een flink aantal redenen te bedenken waarom dieten – voor de meeste mensen – niet werken; het is niet te combineren met een gezin, het is niet lekker, en bovendien vaak niet  nuttig of gezond. Van een koolhydraatarm dieet zul je bijvoorbeeld vrij snel gewicht verliezen. Wat je niet verteld wordt is dat koolhydraten in je lichaam hechten aan water. Wanneer je minder koolhydraten eet zal je dus ook minder vocht vasthouden waardoor je weegschaal minder kilo’s aangeeft. Wat is nu het geval; je bevat dan alleen minder vocht terwijl je vetpercentage niet veel veranderd zal zijn. Schiet niet op dus. Lees hier meer over waar je op moet letten bij een dieet en doe hier inspiratie op voor gezonde snacks!

Maak een (goede) keuze

Als je meer wil gaan bewegen is het handig even na te denken over wat je wilt bereiken. Wil je gaan afvallen, dan is krachttraining echt veel effectiever dan een uur op een loopband te gaan staan. Met krachttraining vergroot je je spieren (en geen zorgen je wordt er als dame echt geen hulk van) waardoor je stofwisseling omhoog gaat. Train dan wel héél je lichaam en niet alleen je probleemzones; je lichaam beloont je 100 crunches niet door daar eerst vet weg te halen. Grote spiergroepen (de rug en benen) verbruiken meer energie dan kleinere spiergroepen (buik en armen). Wil je iets doen aan je conditie omdat je steeds staat te hijgen bovenaan de trap, dan is hardlopen weer een prima manier. Lees hier meer over

Binnenkort meer!