De beste snackrepen voor onderweg

Zelf havermoutreepjes of ontbijtkoek maken heeft zeker zijn charmes maar soms wil je gewoon een kant en klaar tussendoortje. De winkels liggen er vol mee maar het is wel even goed zoeken naar een optie zonder al te veel calorieën of toegevoegde suikers. Een klein overzichtje:

 • AH Mueslireep naturel; 90 kcal per stuk (netjes!), kleine kanttekening is dat het tweede product op de ingredientenlijst (en dus na nummer 1 havervlokken het meest aanwezig is in de reep) oligofructose (dus suiker) is.
 • Zonnatura Lekker Luchtig – Appel; 98 kcal per stuk, bestaat voor het grootste deel echt uit natuurlijke producten als rozijnen, dadels en appelstukjes. Ziet er goed uit!
 • Bol­le­tje Goed Be­zig Kro­kan­te graan­re­pen na­tu­rel; 104 kcal per stuk, bestaat voor 63% uit diverse granen, daarna staat suiker op de ingrediëntenlijst.
 • Zon­na­tu­ra No­ten­reep aman­del; 135 kcal per stuk, maar bevat slechts 5 ingrediënten; pinda’s, honing (ook suiker maar minder erg dan glucose/fructose rommel), pompoenzaden en rozijnen. Geen vervelende toevoegingen, top!
 • Bio To­day No­ten­re­pen mix ho­ning; 136 kcal en ook hier maar 5 ingrediënten. Te vergelijken met de reep van Zonnatura. Goeie keus dus!
 • Nak­d Ap­ple crunch; 106 kcal per stuk; bevat behalve 4 % appelsapconcentraat en een vleugje natuurlijke aroma’s (?) geen bedenkelijke toevoegingen. Het proberen waard!

Liever niet:

 • AH No­ten­reep na­tu­rel; 235 kcal (!) per reep. En net nu je dacht dat alle notenrepen wel prima zouden zijn zien we hier glucosesiroop, inverte suiker siroop en maltodextrose op de lijst staan. Deze beter overslaan dus.
 • Sul­ta­na Fruit­bis­cuit na­tu­rel; 57 kcal per stuk, bevat naast suiker en glucosestroop ook maltodextrine wat niet goed is voor je bloedsuikerspiegel. Laat deze ook maar zitten.
 • Wie­ger Ke­tel­lap­per Snel­le Jelle ont­bijt­koek min­der sui­ker; nog altijd 141 kcal per stuk, en het tweede ingrediënt op de lijst is nog altijd suiker.
 • Li­ga Ever­green bis­cuits ap­pel; 78 kcal per stuk, bevat naast suiker ook glucosestroop en glucose-fructosestroop. Kan je naar mijn idee ook beter laten liggen.
 • Li­ga Ha­ver­kick fr­uit­reep ap­pel; 130 kcal, bevat naast vrij veel suiker zo ongeveer 27 ingrediënten waaronder verdikkingsmiddel, geleermiddel, zuurteregelaars, emulgator en rijsmiddel. Mij iets te veel toevoegingen.
 • Qua­ker Ha­ver­mout re­pen gol­den sy­rup; 142 kcal per stuk, en vol glucosesiroop, suikers, invert-suikersiroop, melasse en kleurstof.
 • Eat Na­tu­ral Fruit en noot re­pen aman­del-abri­koos; 225 kcal (!); en hoe gezond Eat Natural ook klinkt, er zit in het yoghurtlaagje gewoon suiker en in de rest van de reep ook nog eens glucosestroop. Jammer!