Granola

Het verschil tussen muesli en granola is dat muesli in principe ongezoet en ongeroosterd is, en granola gezoet én geroosterd. Nu is die theorie niet helemaal waterdicht want in winkels zie je vaak dat ook aan muesli zoetstoffen zijn toegevoerd (en ook mijn recept bevat zoetstof) en ik rooster mijn muesli ook omdat ik van een knapperige structuur hou en minder van een zaagsel structuur :). Een onofficieel verschil is verder dat granola wat grover van structuur is door de toevoeging van nootjes. Bij deze een makkelijk recept!

 • 1/2 zak grove havervlokken
 • 6 opscheplepels gepofte rijst
 • 50 gram pecannoten
 • 50 gram walnoten
 • 25 gram pompoenpitten
 • 25 gram zonnebloempitten
 • 25 gram gebroken lijnzaad
 • 25 gram kokosrasp
 • 2 eetlepels kaneel
 • 4 eetlepels agave siroop of honing
 • 2 eetlepels gesmolten kokosvet of olie

Meng dit alles door elkaar en spreid goed uit over een met bakpapier bekleed rooster. Bak op zo’n 175 graden, ongeveer 20 minuten. Schep de granola halverwege een keer om.Granola 2.jpg