Spelt speculaasjes

Het recept voor 20 stuks:

– 400 gram volkoren speltmeel
– 125 gram palmsuiker
– 200 gram roomboter
– halve amandelen
– eetlepel speculaaskruiden

Meng alle ingrediënten in een kom tot je een grote bal kunt maken van het deeg. Wikkel dit in aluminiumfolie en laat dit een uur rusten.

Sla daarna de bal een beetje plat en leg het tussen twee vellen bakpapier. Rol het met een deegroller uit tot een plak van ongeveer een halve, tot één centimeter. Druk nu met een drinkglas rondjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier bekleed rooster. Versier ze met de amandelen en bak de koekjes in 15 minuten op 180 graden af. Deze variant is heerlijk, maar ook de combinatie walnoot + (gewelde) rozijntjes is top. En kokosschaafsel bleek ook een succes te zijn:)

personalplus-training-speltspeculaas-3Calorie-technisch zullen deze koekjes niet beter scoren dan kant-en-klare koekjes maar doordat er geen e-nummers / conserveringsmiddelen / witte suiker bij gebruikt worden zijn deze koekjes een betere keuze dan supermarkt-koekjes. En de lekkere geur in huis krijg je er  gratis bij!