Maaltijdsalade kip

Voor 4 personen heb je nodig:

 • 1 zakje rucola á 100 gram /
 • 1 komkommer /
 • 2 rode paprika’s /
 • 2 grote zoete aardappelen /
 • 300 gram sperziebonen (of dubbelgedopte tuinbonen, hier zou je er meer van nodig hebben) /
 • 1,5 avocado /
 • Zongedroogde tomaatjes /
 • Italiaanse salade mix /
 • Scheut olijfolie /
 • 400 gram kipfilet /
 • stokbrood om erbij te eten /

Snij de zoete aardappels en boontjes in hapklare stukjes en kook ze beetgaar. Grill de in reepjes gesneden paprika’s in een pan met olijfolie tot ze zacht worden. Snij de kip in smalle repen (dan zijn ze snel gaar) en bak ook de kip in olijfolie. Bestrooi de kip tijdens het bakken met wat peper en zout. Laat deze onderdelen als ze klaar zijn iets afkoelen en doe dus ondertussen de rest:

Snij – als je nog tijd over hebt – het stokbrood in plakjes en besprenkel dit aan 2 kanten met olijfolie. Bak de broodjes krokant in een pan of grill en bestrooi eventueel met wat italiaanse kruidenmix of tijm. Snij dan de komkommer, avocado en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe dit alles in een grote kom met daarbij de sla. Voeg nu de nog lauwe kip, stukjes aardappel, de boontjes en paprika toe en hussel alles goed door elkaar. Giet een kleine scheut olijfolie over de salade en strooi de italiaanse mix erover. Klaar!