Snel soepje: courgette+venkel

courgette venkel soepGezond eten maar niet lang in de keuken staan? Kán! Dit soepje is dan precies wat je nodig hebt; super smaakvol, zó klaar en gezond. Venkel wordt niet zovaak gebruikt maar is een topper. Hij bevat vitamine C, vezels en een mix van antioxidanten die je beschermen tegen ontstekingen en die zelfs de kans op kanker verminderen.

Wat je nodig hebt voor 4 kommen:

 • 1,5 courgettevenkel
 • 1 venkelknol
 • 2 tenen knoflook
 • 1 ui
 • 1 bouillon blokje
 • 1/2 liter water
 • dille (kan ook gewoon uit een potje)
 1. Bekijk je venkel eens goed en haal beschadigde stukken weg met een mesje. Daarna snij je het ding in dunne plakken (0.5 cm) die je hierna in reepjes snijdt. Pas op voor het middelste gedeelte: dit kan nogal hard zijn en probeer hier omheen te snijden. Was de venkelreepjes en houd ze apart. Snij ook de courgette in blokjes. Het hoeft er niet mooi uit te zien want alles wordt straks gepureerd met een staafmixer of blender.
 2. Snij de ui fijn en fruit deze in een pan in een klein beetje olie.
 3. Voeg de gesneden venkel en courgette toe en pers de teentjes knoflook boven de pan. Laat dit een minuut of 5 stoven in de pan maar roer regelmatig zodat de boel niet verpietert.
 4. Na 5 minuten voeg je het bouillonblokje toe en ook de halve liter water. Breng de soep aan de kook, draai hem vervolgens laag en laat de soep zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken.
 5. Zorg voor een goed schort (tegen het gespetter) en pureer de inmiddels zachte groenten met een blender of staafmixer tot een lekker soepje. Voeg nu pas de dille toe en roer even goed door. Blijft hij wat te dik? Voeg dan wat water toe. Proef hem even en breng hem eventueel verder op smaak met peper en zout.

Als je gelijk lekker veel maakt kan je een extra portie invriezen. Kind kan de was doen! Eetse!