FIBO 2016- dé Fitness trends!

Afgelopen weekend was het weer zover en kon je heel wat fitnessinspiratie opdoen op de FIBO 2016. Deze beurs die maar liefst 10 congreshallen besloeg en daar en 900 deelnemers in kwijt kon trok dan ook volle zalen, man wat hebben we een hoop (super fitte) mensen gezien!! Bij deze een overzichtje van wat we tegenkwamen!

Foam rolling 2.0!

Wie niet langer over de vloer wenst de dweilen kwamen we het volgende tegen: een heel assortiment aan foam rolling toestellen. Leek mij persoonlijk wat overdreven maar zoals de producent aangeeft moet dit heel handig zijn voor ouderen of beginners. Kennelijk delen meer mensen deze mening want het idee heeft het geschopt tot één van de finalisten van de FIBO Innovation & Trend Awards.

foam rolling

aestetic underwear

Slimme kleding

Gym Aesthetics High-Tech Underwear zorgt ervoor dat er een lading aan data wordt opgeslagen met betrekking tot jouw training. Of je nu gaat hardlopen, met gewichten aan de slag gaat of een aerobics klasje volgt, de kleding houdt bij wát je doet, hoe vaak je het doet, meet de spierkracht merkt het zelfs op als je het niet goed doet. Handig voor als je pt’er niet in de buurt is :)!

Barre fitness.jpg
Barre fitness

Groepslessen blijven populair!  Deze les (Piloxing) bevatte oefeningen aan een (portable) barre én box oefeningen.


Jump fitness

Wat duidelijk hip en happening is zijn superintensieve workouts. Er werd wat afgesprongen op jump schoenen en trampolines!

rockout fitness.jpg

Rockout Workout

Voor mensen die muzikaal zijn aangelegd; een workout waarbij je lekker tekeer kunt gaan met drumstokjes!! Leuk bedacht!

EMS

En wat natuurlijk niet mag ontbreken in dit rijtje is EMS; Electro Musculaire Stimulatie. Bedrijven als Miha Bodytec en Amplitrain (en nog 15 (!) anderen) waren goed aanwezig op de beurs waar je de workouts kon proberen. De truc is dat je spieren door middel van elektroden heel diep geprikkeld worden. Dieper dan je zelf met een normale training zou kunnen doen. Hierdoor heb je aan een korte training (20 minuten) genoeg om heel je lichaam aan te pakken. Je wordt in een pak gehezen en aan een computer gekoppeld waarna je kleine stroomstootjes toegediend krijgt. Je hoeft zelf alleen redelijk low impact oefeningen uit te voeren waardoor de gewrichten ontzien worden. Ideaal dus ook voor ouderen of mensen met lichamelijke klachten die niet aan de meer gangbare sporten mee kunnen doen. Ook handig als je gewoon heel weinig tijd te besteden hebt!

Hardcore trainingen

Naast alle nieuwe snufjes blijven weight training, functional training, gewichten in alle soorten en maten, kettlebells, krachtstations en fitnessapparatuur hartstikke hot. Vooral bulgarian bags (zie afbeelding hieronder) die ik hier in Nederland nog weinig tegenkom werden overal stenen kettle bell.jpggedemonstreerd.Maar liefst drie hallen waren gevuld met ‘training equipment’ en voor weight training waren twee zalen gereserveerd. Die leken trouwens veruit het drukst bezocht te worden. Het gevolg van die populariteit is natuurlijk dat de gangbare fitnessattributen in de meest mooie uitvoeringen te zien waren. Wat vindt je van de stenen kettlebell??  bulgarian bag training