Magere Lunchwrap 20 gr eiwit

Klanten vragen vaak naar ideeën voor een gezonde en makkelijke lunch. Die boterham wordt je wel eens zat, maar een praktisch alternatief is vaak lastig! Gelukkig kan een gezonde lunch wel degelijk lekker én makkelijk zijn! Een salade meenemen voor op het werk is iets waar mensen hun wenkbrauwen nogal eens voor optrekken maar op deze manier heb je eigenlijk een kant-en-klare salade bij je – in een heerlijke wrap!

Men neme een volkoren of meergranen tortilla en belegt die met 3 plakjes kipfilet, strooi daar flink wat rucola overheen en bedek dit met een lekker gekookt eitje. Daaroverheen leg je wat kleine dunne asperges (wel even koken, zo’n minuut of drie tot ze beetgaar zijn) en verdeel er een opscheplepel kidneybonen over. Rol de tortilla op en wikkel deze in een aluminiumfolietje. Klaar!

20 gram eiwit lunch.jpg

Kind kan de was doen en zoals gezegd: supergezond en een geweldige snack voor de fanatieke sporters onder ons. Dit gerechtje is mager en barst van de eiwitten (20 gram zoals je hieronder ziet) die onmisbaar zijn als het gaat op spieropbouw. Omdat eiwitten vrij lastig te verteren zijn door ons lichaam zorgen ze er bovendien voor dat we langer een ‘vol’ gevoel houden. Handig als je wat wil afvallen. De kip en kidneybonen voorzien in grote mate in eiwitten en de kidneybonen bevatten daarnaast ook de vitamines B1 en B2 die we nodig hebben voor onze energieproductie en de koolhydraatstofwisseling. Asperges zijn rijk aan vitamine K (goed voor de botten) en foliumzuur wat beschermend zou werken tegen hart- en vaatziekten. Zowel de asperges als de rucola bevatten vitamine C.

tortilla lunch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s